Anslag

Feminism i en perfekt värld är en käftsmäll mot hela den feministiska fejkbubbla vi lever i! Den påvisar hur pass falsk vår jämställda samhällsuppfattning faktiskt är. I en tid där vi ännu ej har sett en kvinna vid statsministerposten i vårt jämställda och jämlika land - en kvinna vid presidentposten i världens mäktigaste land. Ett samhälle där det inte är en självklarhet att en kvinna alltid äger sin egen kropp – åtminstone inte i alla lägen, alla dagar i veckan, året runt – världen över! En tid där vi precis börjat vänja oss vid att se män med barnvagnar på stan!
     Känn ilskan, förstå allvaret, bli förbannad och agera!Feminism i en perfekt värld är en ärlig, väldigt rak och kanske också ganska så obekväm bok om hur pass feministiska vi verkligen är i det jämställda landet Sverige.
Jag granskar viktiga begrepp och går igenom feminismens innebörd. Tar upp frågor som hur det kommer sig att vi ännu år 2018 inte har jämställda löner och att det fortfarande är svårt för en kvinna i fertil ålder att få en tillsvidareanställning. Hur kommer det sig att det finns så många namn för det manliga könsorganet medans de flesta benämningar som används för det kvinnliga könsorganet redan är upptagna?
Jag diskuterar om hur pass illa det är när man som kvinna i modern tid blir ifrågasatt vid övergrepp. När man som kvinna anses vara en dålig mamma om man satsar på karriären. Varför vågar inte kvinnor stå för att dem inte ammar? Varför tror så pass många människor att de har rätt att tycka hur en kvinna skall föda barn – att bestämma över någon annans kropp?! Varför äger kvinnan inte sig själv och sin egen kropp ännu?
Varför regerar inte jämställdheten i samhället och världen – borde det inte vara en självklarhet?
    Man skall läsa denna bok oavsett om man är tonåring, vuxen eller pensionär. Unga tjejer, men också unga killar. Äldre män, småbarnsföräldrar, medelålders och pensionärer. Den typiska stadsbon och den typiska lantisen. De medelålders kvinnor som kallar sina yngre systrar för ”Lilla gumman”. De som påstår att världen är jämställd eller kanske till och med för jämställd. De kvinnor som inte har barn. Oavsett om man är man eller kvinna – eller annat kön! Och oavsett om man anser sig själv att vara feminist eller ej. Boken bygger på en mängd olika frågor och tankar som jag vänder och vrider på åt alla möjliga håll och kanter – jag är övertygad om att alla som läser denna bok kommer att komma fram till något nytt och få någon tankeställare, på ett eller annat sätt och vis!